فرودگاههای آلمان در حالی اعتصاب کردهاند که سران بیش از ۴۰ کشور و ۶۰ وزیر قرار است در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کنند.
به گزارش جماران، همزمان با برگزاری «نشست امنیتی مونیخ» روز جمعه فعالیت در فرودگاه مونیخ، فرانکفورت و سایر فرودگاههای مهم در آلمان متوقف شد. این اعتصاب که به دعوت اتحادیه کارگری«وردی» برای افزایش دستمزدها انجام شد برنامه بیش از دو هزار پرواز را مختل و ۳۰۰ هزار مسافر را تحت تاثیر قرار داد.
فرودگاههای آلمان در حالی اعتصاب کردهاند که سران بیش از ۴۰ کشور و ۶۰ وزیر قرار است در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کنند.
هر چند برخی از مسئولان فرودگاهی گفتهاند پروازهای اورژانسی پزشکی، فنی و سایر موارد برای «کنفرانس امنیتی مونیخ» روز جمعه تحت تاثیر قرار نمیگیرد اما به گفته یک مقام سفارت رومانی در پی این اعتصابات و لغو پروازها وزیر امور خارجه این کشور مجبور شده است برنامه خود را تغییر دهد. او به اتریش پرواز خواهد و سپس با چهار ساعت رانندگی خود را به مونیخ خواهد رساند.
این آخرین مورد از سری اعتصاباتی است که اقتصادهای بزرگ اروپایی از جمله فرانسه، بریتانیا و اسپانیا را تحت تاثیر قرار داده است. بسیاری از مردم اروپا از بالا رفتن قیمت انرژی و مواد غذایی در پی همهگیری کووید۱۹ و جنگ اوکراین خشمگین هستند. به گفته آنها دولت و کارفرمایان حاضر نیستند به اندازه نرخ تورم دستمزدها را افزایش دهند.
طبق اعلام انجمن فرودگاههای «ADV»، حدود ۲۹۵ هزار مسافر پس از لغو حدود دو هزار و سیصد و چهل پرواز در فرودگاههای «برمن»، «دورتموند»، «فرانکفورت»، «هامبورگ»، «هانوفر»، «مونیخ»، «لایپزیک» و «اشتوتگارت» تحت تاثیر این اعتصابات قرار گرفتند.
رالف بیزل یکی از اعضای انجمن فرودگاههای آلمان در یک گفتوگوی رادیویی گفته است: «وقتی امروز صبح به ترمینالهای فرودگاه نگاه میکنید، بیشتر به یاد بدترین روزهای کرونا میافتیم و فکر نمیکنید این یک اعتصاب باشد.»
اتحادیه کارگری چه میخواهد؟
اتحادیه کارگری «وردی» قصد دارد با این اعتصاب ها به دولت فشار بیاورد تا ۱۰.۵ درصدی دستمزدها یا حداقل ۵۰۰ یورو حقوق ماهیانه کارگران و کارمندان افزایش یابد.
کریستین بهله، معاون رئیس «وردی»، گفته است: «کارگران به طور مداوم به کارفرمایان خود فشار میآورند زیرا مذاکرات تاکنون نتیجهای نداشته است. اگر در حال حاضر هیچ کاری در مورد پرداخت انجام نشود، همه ما در تابستان پر هرج و مرج دیگری خواهیم بود. این یک هشدار جدی است.»
در میان پروازهای لغو شده، شرکت هواپیمایی لوفتهانزا اعلام کرد که مجبور به لغو بیش از هزارو سیصد پرواز شده است. این شرکت پیش از این گفته بود چنین اقداماتی روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون به این شرکت ضرر میرساند.
اتحادیه کارگری «وردی» ماه گذشته نیز اعتصاب مشابهی را در فرودگاه برلین برگزار کرد که منجر به لغو و تغییر برنامه حدود ۳۰۰ پرواز شد.
با فراخوان این اتحادیه، کارمندان اداره پست نیز از ابتدای سال میلادی تا کنون چندین روز اعتصاب کردند. آنها خواهان افزایش ۱۵ درصدی دستمزد خود هستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر